Advertisements

Zona qendrore e Gjilanit do të jetë e ndaluar për qarkullimin e veturave.

Këtë e ka bërë të ditur të martën kryetari Lutfi Haziri në mbledhjen e bordit të drejtorëve.

“Zona urbane do të jetë prioritet i lartë i investimeve, që përfshihet rregullimi i trotuareve dhe standardizimi për personat me nevoja të veçanta, për çiklistët dhe për nënat me fëmijë. Qëllimi kryesor është që zonën urbane ta kthejmë në zonë qarkullimi pa vetura. Përfundimi i rregullimit të lumit Mirusha, Tregut të Gjelbër dhe punimet te Stadiumi i Qytetit, janë projekte që eliminojnë nevojën e qarkullimit me vetura”, ka thënë ai.

Sipas tij, pjesa më e madhe e projekteve të infrastrukturës tashmë janë të buxhetuara dhe se do të punohet në ndërtimin e rrugëve të reja, të cilat do të lehtësojnë qarkullimin e trafikut në këtë komunë. “Ndërtimi i rrugëve regjionale tashmë është i buxhetuar, pritet që Banka Evropiane për Zhvillim në fund të këtij muaji të konfirmojë investimet në rrugën Gjilan-Prishtinë me gjatësi prej 7.2 kilometrash. Do të vazhdojmë investimet në rrugën Gjilan-Bujanoc, në Rrugën e Kumanovës, në rrugën prej Livoçit të Ulët në drejtim të Kllokotit dhe rrugët e tjera që janë pjesë e investimeve. Kjo na jep lehtësim dhe krijon frymëmarrje që të kalohet në investime brenda zonës urbane”, ka thënë Haziri.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close