Batalioni B2K i certifikuar nga NATO, u zhvendos brenda ditës nga Tirana në Gjirokastër

ATSH – I. Vata/- Një batalion i tërë u zhvendos brenda ditës nga Tirana në Gjirokastër, deklaroi sot ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, ndërsa theksoi se B2K është i gatshëm të dislokohet kudo ka nevojë NATO.

Duke ilustruar mënyrën sesi dslokohen ushtritë me gjithë mjetet, armatimin dhe pajisjet, ministrja Xhaçka publikoi dislokimin e gjithë B2K në Arshi Lengo të Gjirokastrës.

“Një batalion i tërë u zhvendos brenda ditës nga Tiranë në Gjirokastër. Qëllimi, për të rritur aftësinë dislokuese larg rajonit të përqendrimit të përhershëm. B2K është certifikuar nga NATO dhe është rezervë operacionale e KFOR. B2K është i gatshëm të dislokohet brenda 2-3 ditëve kudo dhe kurdo NATO ka nevojë” shprehet ajo.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close