Advertisements

Rrëzohet aeroplani luftarak rus SU-30MK2

Aeroplani është rrezuar më 17 tetor 2019, pak kohë pas ngritjes, duke lënë të vdekur të dy pilotët venezuelas.

Viktimat u identifikuan si Virgilio Márquez, dhe Kapiteni Nesmar Salazar.

Venezuela e cila është duke kaluar vite të vështira nën diktaturën e Presidentit Nikolas Maduro, në fund të viti 2015 kishte nënshkruar me Rusinë, kontratën në vlerë prej 480 milionë dollarë, për blerjen e 12 aeroplanëve luftarak SU-30MK2, përmes së cilës kontratë kishte shpresuar qëtë rriste mbështetjen ruse për tëmbrojtur pushtetin totalitar, të instaluar që nga ish-presidenti Hugo Çavez.

Rusia, përmes propagandës agresive shtetërore viteve të fundit është duke u munduar t’i lartësojë armatimet e saja, por realiteti i armatimeve ruse ështëkrejtësisht tjetër. Rasti i fundit në Venezuelë, si dhe rastet e shpeshta të aksidenteve në Rusi, të cilat aksidente në shumicën e rasteve nuk raportohen dëshmojnë të kundërtën.

Mos raportimi i aksidenteve në Rusi, bazohet nëdekretit e vitit 2015, nënshkruar nga  Presidenti Putin, ku të gjitha humbjet ushtarake në kohë paqe, gjatë misioneve speciale klasifikohen dhe çdo publikim i tyre cilësohet si nxjerrje e sekretit dhe dënohet nga 7 deri në 10 vite heqje lirie.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close