Akademia prezanton Shqip-Anglisht dhe Anglisht-Shqip të terminologjisë bazë të Kimisë.

ATSH/ Akademia e Shkencave ka prezantuar fjalorin e parë Shqip-Anglisht dhe Anglisht-Shqip të terminologjisë bazë të Kimisë. I ndarë në dy pjesë, gjuha e parë e këtij fjalori është ajo shqipe, kurse si bazë referimi për saktësimin e kuptimit të termave është anglishtja.

Fjalori ka 7000 terma njëfjalësh e togfjalësh, të bazuar në fjalorin e parë të Frank Bardhit dhe deri te botimet më të fundit. Fjalori ka dy funksione: është normativ duke synuar të vendosë norma mbi këtë fushë dhe është i pari në gjuhën angleze.

Në fjalor një rëndësi e veçantë i është kushtuar mënjanimit të huazimeve të panevojshme duke i shqipëruar ato.

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close