Vrima e ozonit në shtrirje minimale historike që nga viti 1982

ATSH-ANSA/ – Në Antarktidë, vrima e ozonit ka arritur shtrirjen e saj minimale që nga zbulimi i saj në 1982.

Tani ajo është 10 milionë kilometra katrore, krahasuar me 16 milionë kilometrat katrore të matura më 8 shtator.

Për të treguar rekordin janë të dhënat e NASA-s dhe entit amerikan për kërkime mbi atmosferën dhe oqeanet, NOAA.

Për ekspertët është vetëm gjysma e lajmeve të mira, sepse është një shenjë e ngrohjes globale: temperaturat më të larta ulin reagimet midis ozonit dhe komponimeve që e shkatërrojnë atë, domethënë klorin dhe bromin./

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close