Advertisements

Dy miliardë vite dritë vetmi *Poezi

Editor

Shuntaro Tanikawa

Mbi globin e vogël qenie njerëzore
flenë, ngrihen, punojnë
nganjëherë dëshirojnë të kenë shokë në Mars

Marsianët mbi globin e tyre të vogël
nuk e di se ç’bëjnë
(Mbase flenë, çohen, punojnë?)
Ndonjëherë duan të kenë shokë mbi Tokë.
Kjo është absolutisht e sigurt.

Gravitacion universal do të thotë
Forcë tërheqëse e vetmisë reciproke

Kozmosi është deformuar
Prandaj të gjithë dëshirojnë të kërkojnë njeri-tjetrin.

Kozmosi zgjerohet përherë e më shumë
Prandaj të gjithë janë të pasigurt.

Vetmisë së dy miliardëve vite dritë
Pa dashur i shkaktova një teshtimë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements
Next Post

HP shkurton 9 000 vende pune

 /ATSH-AFP / – Prodhuesi amerikan i komjuterave dhe i printerave HP njoftoi sot një plan të gjerë ristrukturimi që do të sjellë largimin nga puna të 9 000 punonjësve nga 55 000 që numëron kompania për t’u bërë një kompani […]
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close