Shkencëtari i NASA-s: Ne gjetëm jetë në Mars 43 vjet më parë

NASA dyshohet se gjeti prova të forta të jetës në Mars në kthim nga ky planrt në Korrik të vitit 1976.

Por agjensia hapësinore hodhi poshtë të dhënat e veta. Dyzet e tre vjet më vonë, ajo ende nuk e ka përsëritur provën. Dhe tani një nga shkencëtarët që ishte pjesë e misionit të vitit 1976 është duke ngritur një bujë për këtë Përsëri.

Ka jetë në Mars, beson Gilbert Levin. Ne e kemi zbuluar më parë. Mund ta zbulojmë përsëri. Dhe mbase këtë herë ne do t’i besojmë syve tanë. “Unë besoj se duhet të bëhet një përpjekje për të bërë të mundur eksperimentet për zbulimin e jetës në misionin tjetër në Mars,” shkroi Levin në American American në fillim të tetorit.

Shtytja e rinovuar e Levinit për një përsëritje të provës së tij në 1976 vjen në mes të një ndryshimi më të gjerë në komunitetin e shkencës. Misionet në Mars që nga viti 1976 në veçanti nuk kanë gjetur prova shtesë të qarta të jetës, por ata nuk kanë përjashtuar as mundësinë e jetës. Sensorë të rinj dhe sonda hapësinore kanë ndihmuar shkencëtarët të zbulojnë fjalë për fjalë miliona planetë të ngjashëm me Tokën që mund të mbështesin jetën e ngjashme me atë në planetin tonë.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close