Një zonjë e vjetër shqiptare duke “darkuar me burrin e saj të vdekur dhe fëmijët e saj” të vrarë në 1999 gjatë luftës në Kosovë.

Kjo foto u be në qytetin e Gjakovës, i cili ishte një nga qytetet më të shkatërruar gjatë luftës në Kosovë. Burri i saj dhe katër fëmijët u rrëmbyen në 27 Mars 1999 në një sulm ushtarak ku serbet do të ndanin burrat nga gratë. Burrat vriteshin më shpesh dhe vendoseshin në varre të mëdha, ku më vonë u gjetën dy djemtë e saj,,,,burri i saj dhe dy fëmijët e tjerë janë ende të humbur. Më i riu ishte 14 vjeç. Ka pasur një proces në vazhdim për të zbuluar të gjitha varret e mëdha në Serbi, por po shkon shumë ngadalë. Kjo foto është bërë pasi fotografi (Artan Korenica) mësoi për historinë e saj :: se ajo mbante gjithçka në shtëpi dhe e la të paprekur që kur ata ishin rrëmbyer dhe për një kohë të gjatë ajo kishte shërbyer darkë për të gjithë ,, me shpresen se nje dite përsëri do të ktheheshin…./Kalendari Enciklopedik Shqiptar

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close