Arkeologët thonë se ata kanë bërë zbulimin më të madh të mbetjeve të mamuthit

Arkeologët njoftojnë se në Meksikën qendrore kanë gjetur rreth 800 eshtra së paku të 14 mamuthëve për të cilët besohet se kanë jetuar para më shumë se 14 000 vjetësh.

Kockat e gjitarëve bimëngrënëse gjigantë u gjetën në Tultepek, Meksikë, rreth 45 kilometra larg kryeqytetit të Meksikës. Deklarata e institutit meksikan për antropologji dhe histori thotë se ishte “zbulimi më i madh në llojin e tij” deri më tani.

Paleontologët vlerësojnë se të paktën pesë tufa mamuthësh, si dhe kafshë të tjera dhe njerëz, jetuan në zonë. Kockat e mamuthit u zbuluan edhe më herët në të njëjtën pjesë të Meksikës, gjatë gërmimeve të nevojshme për të ndërtuar një metro në Mexico City në vitin 1970.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close