Vuçiq i dëshiron edhe Prishtinën,Podgoricën dhe Sarajevën në “Mini Shengen”

Pas hapit inicial për krijimin e “Mini Shengenit”,të përfaqësuar nga Shqipëria,Serbia dhe MAqedonia Veriore,është thënë se aty duhet bërë vendi edhe tri endeve të tjera siç janë Kosova,Mali i Zi dhe Bosnia.

Kjo iniciativë e cila nga shumë palë është pritur me mosbesim sepse po i ngjante një Neo-Jugosllavie,është mirëpritur nga Serbia dhe presidenti i saj Aleksandar Vuiq i cili me deklarimin e tij të sotshëm rreth kësaj iniciative ka shkuar edhe më tej duke u deklaruar rreth përfshirjes edhe të vendeve të tjera në këtë proces.

Vuciq tha sot në Gjenevë tha se është shumë e rëndësishme për Serbinë të heqë pengesat për lëvizjen e lirë të mallrave, kapitalit, shërbimeve dhe njerëzve në rajon, dhe se ai do të dëshironte të shihte Prishtinën, Podgoricën dhe Sarajevën në iniciativën për të lidhur gjashtë ekonomitë e Ballkanit Perëndimor.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close