Gjermania shënon 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit

Gjermania shënon sot 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit përmes një serie ngjarjesh, për të përkujtuar një moment përcaktues në historinë moderne të Evropës.

Rënia e murit më 9 nëntor, 1989, u pasua me një kryengritje paqësore dhe popullore në mbarë Gjermaninë Lindore komuniste, që ndodhi në mes të disa lëvizjeve në kombet e Evropës Qendrore që kontrolloheshin nga sovjetikët dhe që vendosën të shkëputeshin nga Moska dhe krijuan sisteme demokratike të stilit perëndimor.

Rreth 200 ngjarje u mbajtën gjatë javës së kaluar vetëm në Berlin, përfshirë edhe shfaqjen e pamjeve të mijëra njerëzve që kaluan murin e Berlinit.

Në portën historike të Branderburgut në Berlin, do të vendosen rreth 30 mijë shirita me dëshirat e njerëzve, shpresat ëndrrat që do të jetë 150 metra e gjatë.

Për të shënuar rënien e Murit të Berlinit, presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier dhe kancelaria gjermane, Angela Merkel pritet të marrin pjesë në ceremoninë në Memoralin e Murit të Berlinit, që do të mbahet sot.

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close