Socialistët (PSOE) e Kryeministrit Pedro Sanchez ka fituar zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Spanjë

Partia Socialist Punëtore Spanjoll e Kryeministrit Pedro Sanchez ka fituar zgjedhjet e parakohshme parlamentare, ka njoftuar ministria e brendshme.

PSOE fitoi 120 nga 350 vendet në Dhomën e ultë, sipas rezultateve pas gati 99 përqind të votave të numëruara.

Partia Konservatore Popullore fitoi 88 vende, dhe Partia e krahut të djathtë Vox fitoi 52 vende, dukshëm më shumë se zgjedhjet e Prillit, sipas agjencive.

Partia e Majtë Podemos fitoi 35 vende, ndërsa e majta Republikane e Katalonjës fitoi 13 vende në parlament.

Partia Siudadanos raportohet se fitoi 10 vende, e që është 47 më pak nga zgjedhjet e kaluara.

Pjesëmarrja në këtë zgjedhje të parakohshme ishte 69.94 përqind.

Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close