Arsyeja përse njerëzit e pashëm nuk mbajnë dot lidhje të gjata

Gjatë është menduar se personat e pashëm e kanë lehtë të gjenden në jetën e tyre ,me këtë edhe në aferat apo lidhjet e tyre.

Por një hulumtim në Universitetin e Harvardit ka ardhë deri te përfundimi se njerëzit të cilët konsiderohen se kanë një bukuri mbi mesataren ,me vështirësi realizojnë lidhje të sukseshme dhe të gjata.

Udhëheqësi i hulumtimit shpjegoi se njerëzit e bukur e kanë më të lehtë të futen në një likdhje , sepse nuk është e vështirë për ta të gjejnë partner, por ata gjithashtu rrallë qëndrojnë në një lidhje, sepse kanë më shumë “kërcënime nga jashtë”.Konkretisht, ajo zbuloi se njerëzit tërheqës thjesht kishin më shumë zgjedhje, kështu që ishte e vështirë për ta të “zbukuroheshin” me vetëm një person.

Gjatë kryerjes se këtij studimi, ata arritën në përfundimin se i njëjti ishte rasti me të famshëmit dhe njerëzit e zakonshëm, sepse ata që konsideroheshin më pak tërheqës ishin në marrëdhënie afatgjata ose martesë, dhe ata më të bukur ishin më aventureskë ose të vetmuar.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close