Advertisements

NASA zbulon molekula sheqeri në dy meteorë të rënë në vende të ndryshme

Shkencëtarët e NASA-s dhe tre universitete japoneze kanë zbuluar molekula sheqeri në dy meteorë të rënë në vende të ndryshme, gjë që e ndërlikon edhe më shumë idenë e formimit të jetës në tokë.

Atomet e karbonit ishin ndryshe nga sheqeri që gjendet në tokë, dhe zbulimi nuk është pjesë e ADN-së, por e ARN-së (acid ribonukleik), përbërës bazë për struktura biologjike.

Meteorët mund të kenë rënë dhe më parë me këtë përmbajtje sheqeri mbi to, përbërës jetikë për krijimin e jetës biologjike.

Është hera e parë që zbulohen molekula sheqeri në një trup qiellor të ardhur në tokë nga hapësira.

“Kjo lëndë mund të ketë ndihmuar me formimin e RNA-së në tokë, gjë që mund të ketë çuar në krijimin e jetës”, thotë Joshihiro Furukava nga universiteti i Tokios.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close