Varr monumental në Mërkurth të Selitës.

Në një studim të prof. Dhimitër Shuteriqit, botuar në revistën “Monumentet” në vitin 1979, ndër të tjera thuhet:

“Varri ndodhet në Mërkurth, në mes Kurbneshit dhe Lurës. Në varr është skulpturuar një njeri me krahë të hapur, i është vënë në njërën dorë pushka dhe në dorën tjetër libri. Kemi të skulpturuar pastaj zogun, simbol të vajit. Ka të skulpturuar kalin, delen, ibrikun e kafes dhe filxhanat, simbole të pasurisë, fisnikërisë dhe bujarisë.”

Foto: Friedrich Markgraf, vitet 20-të.

//MIRDITA:Histori dhe aktualitet

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close