iPhone analizon edhe shprehjet e fytyrës dhe gjendjen emocionale

ATSH-ANSA/ – Në të ardhmen ndihmësi i zërit Siri, jo vetëm që do të dëgjojë kërkesat e përdoruesve, por edhe emocionet e tyre.

Kamera e përparme e iPhone në të vërtetë do të analizojë shprehjet e fytyrës dhe gjendjen emocionale të përdoruesit ndërsa ai formulon një pyetje ose i jep një urdhër Sirit, në mënyrë që të zvogëlojë rastet e keqkuptimit dhe keqinterpretimit.

Sistemi funksionon duke analizuar fytyrën, si për shembull lëvizjen e muskujve të caktuar të fytyrës, për t’i dhënë përdoruesit një gjendje të caktuar emocionale.

Analiza, e kombinuar me komandën zanore, mund të ndihmojë aplikacionin Siri të përgjigjet në rast të kërkesave që kanë më shumë se një interpretim. Mund të jetë gjithashtu e dobishme për të përcaktuar nëse një përgjigje e Sirit ka kënaqur ose jo përdoruesin.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close