Bletët ,mahnitëse mënyra se si menaxhojnë situatën kur bien në ujë

Bletët janë insekte shupmë punëtore dhe shumë të vlera për mjedisin si dhe për mjaltën e cila është një nga ushqimet më të vlerësuara gjatë historisë së njeriut.

Jo vetëm,sepse shkencëtarët thonë se po të vdiste ky insekt fisnik njerëzimit nuk do t’i shkonte mirë pastaj.

Bleta ka shumë teknika jetësore të cilat e bëjnë atë të tillë çfare e njohim dhe fascinante.Një nga to është edhe aftësia e saj për t’i ikur “kthetrave” të ujit.

Dr James O’Donoghue në postim në twitter na njofton për një shkathtësi të bletës për ti ikur ujit ku shkruan : “më shumë arsye për t’i dashur bletët”.
Kur bletët bien në ujë krahët e tyre ngecin, duke ua bërë të vështirë për ta të notojnë në mënyrën konvencionale. Në vend të kësaj, ato SURFOjnë në valët që krijojnë vetë – krahët e tyre sillen si hidrofilë,në këtë rast.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close