Presidenti amerikan Trump,kërcënon Francën me taksë 100%,e mësoi nga Kosova?!

Këto detyrime, me vlerë rreth 2.4 miliardë dollarë, u njoftuan për importet e shampanjës, çantat dhe produkte të tjera franceze.

Kërcënimi me taksë ndëshkuese pasoi një hetim nga qeveria amerikane, e cila zbuloi se një taksë e re për shërbimet digjitale në Francë po dëmton kompanitë e teknologjisë amerikane. Kjo, konsiderohet,se do të përkeqësojë më tej mosmarrëveshjen tregtare midis Evropës dhe SH.B.A.

Presidenti amerikan ka paralajmëruar se do të vendoste taksë 100 përqind ndaj mallrave europiane ,konkretisht ndaj atyre franceze.

Me këtë rast Franca dhe Bashkimi Evropian kanë thënë se ata do të jenë të gatshëm të përgjigjen nëse kërcënimi i Trumpit për taksat do të mund të përmbushej.

Në Londër, Trump dhe Presidenti Francez Macron shtrënguan duart para se të dy thanë se shpresonin të zgjidhnin problemin për taksë në sherbime dixhitale .

“Ata janë kompani amerikane. Ata janë kompani teknologjike. Ata nuk janë njerëzit e mi të preferuar, por nuk është në rregull, unë nuk shqetësohem, ata janë kompani amerikane. Dhe ne duam të vëmë tatim kompanive amerikane.Dhe nuk do të duhej dikush tjeter ta bënte”,ka thënë Trump.

“Pra, ne ose do ta bëjmë atë ose do të bëjmë një taksë të dobishme të ndërsjellë,” shtoi ai, duke iu referuar kërcënimit ndaj doganave. “Taksa do të jetë e konsiderueshme. Unë nuk jam i sigurt se do të ndodhë, por mund tëndodhë”.

Kjo rishikoi marrëdhëniet midis Trumpit dhe Macron, të cilët përplasen për qasjen e njëanshme të SH.B.A.-së në tregti, në ndryshimet klimatike dhe Iranin.//Proinformacion.com

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close