Rusia u përjashtua nga pjesëmarrja në Olimpiadë dhe Kupën Botërore të FIFA-s!

Rusia është larguar për katër vjet nga të gjitha ngjarjet kryesore sportive nga Agjensia Anti-Doping (WADA) .
Rusia u përjashtua kështu nga Lojërat Olimpike të Tokios 2020, si dhe Kupa Botërore FIFA e vitit 2022 në Katar .

Atletët nga Rusia do të jenë në gjendje të garojnë në këto dhe kampionate të tjera, por vetëm nëse provojnë se nuk kanë asnjë lidhje me skandalin e dopingut dhe nën flamur neutral.
WADA deklaroi se një vendim unanim ishte marrë në mbledhjen e Lozanës dhe se Rusia ka 21 ditë që të paraqesë një ankesë në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv (CAS).

“Doja të vendosja sanksione që nuk mund të shmangenNe i detyrohemi atletëve” të pastër “, sanksionet duhej të ishin më të fortat e mundshme,” tha nënkryetari i WADA, Linda Heleland.

Një total prej 168 sportistësh atletë garuan nën flamurin neutral gjatë Lojërave Olimpike Dimërore 2018 pasi sanksionet u vendosën për herë të parë për atë vend për Lojërat Olimpike në Soçi 2014.
Rusia më parë është ndaluar të konkurrojë si komb në atletikë që nga viti 2015.

Për sa i përket futbollit, Rusia, megjithë ndalimin, do të jetë në gjendje të garojë në Kampionatin Evropian 2020 – të organizuar nga qytetet e Shën Peterburgut, pasi UEFA nuk u vlerësua si “organizatori më i madh i ngjarjeve” për të cilën do të zbatohej kjo ndalesë.

//Përgatitur nga Proinformacioncom

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close