Michelle Bachelet:”Ky është kërcënimi më i madh që nga Lufta e Dytë Botërore “

Ngrohja globale mund të shkaktojë kriza humanitare siç nuk e ka parë bota që nga vitet 40-ta të sheullit të kaluar, paralajmëron Komisionerja e Lartë i KB për të Drejtat e Njeriut.

Asnjë vend nuk do të kursehet nga kriza e klimës, tha Kileanja Michelle Bachelet  në prag të Ditës Botërore të të Drejtave të Njeriut, e cila festohet të Mërkurën.

Ndryshimi i klimës tashmë po ndikon në të drejtën e jetës, shëndetit, ushqimit, ujit, strehimit dhe zhvillimit.
“Ndër sfidat e shumta humanitare që janë metastazuar gjatë dy dekadave të para të shekullit XXI, urgjenca e klimës në botë është ndoshta kërcënimi më i madh, globalisht i përhapur për të drejtat e njeriut që nga Lufta e Dytë Botërore,” tha komisionerja

Bota i ka borxh një falënderim miliona fëmijëve, adoleshentëve dhe të rinjve që janë ngritur në këmbë dhe filluan të flasin për krizën, përfundoi ajo.

//Përgatitur nga Proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close