Admirali James Foggo nga Beogradi:KFOR-i është vetëm i treti në zinxhirin e përgjigjesisë pas Policisë së Kosovës dhe EULEXi-it

Komandanti i Komandës së Forcave të Përbashkët në Napoli, Admirali James Foggo i cili me ftesë të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Serbisë, gjeneral Milan Mojsiloviq, po qëndron për një vizitë dy-ditore në Serbi,ka deklaruar se KFOR-i ka bërë një punë shumë të mirë në Kosovë gjatë dy dekadave të fundit.

Siç njoftohet nga mediat serbe ,Fogo bisedoi me zyrtarët serbë për bashkëpunimin midis Ushtrisë Serbe dhe KFOR-it, për aktivitetet e përbashkëta në kuadër të programit Partneritetit për Paqen dhe aktivitetet në fahun e trajnimit.

Në një intervistë për RTS, Admiral Foggo i pyetur për “sigurinë e serbëve në veri të Kosovës nëse policia e Kosovës përpiqet të marrë Veriun”,ai është përgjigjur:”KFOR-i është vetëm i treti në zinxhirin e përgjigjesisë pas policisë së Kosovës dhe misionit të BE-EULEX-it. Sidoqoftë, siç thekson ai, KFOR ka përgjegjësi të ruajë një mjedis të sigurt dhe të qetë në të gjitha rrethanat në bazë të Rezolutës 1244.”/Proinformacion.com/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close