Advertisements

Banka Gjermane për Zhvillim mbështet aftësimin profesional në Ballkanin Perëndimor

Është nënshkruar marrëveshja mes Forumit të Dhomës së Investimeve të Ballkanit Perëndimor dhe Bankës Gjermane për Zhvillim.

Nënshkrimi i marrëveshjes është organizuar sot nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Malit të Zi, i cili u realizua mes Forumit të Investimeve të Dhomave së Ballkanit Perëndimor dhe Bankës Gjermane të Zhvillimit, përmes Fondit Rajonal të Sfidave, i cili jep fonde të aprovuara nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim.

Projekti ka për qëllim zhvillimin e arsimit profesional, përmes të cilit do të ofrohen ekspertiza për profesionalizimin e fuqisë së punës për nevojat e tregut të punës.

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Milutin Simoviç falënderoi Bankën Gjermane dhe Ministrinë Federale Gjermane për fondet e ofruara për aftësimin profesional të fuqisë punëtore në Ballkanin Perëndimor dhe promovimin e ideve inovatore.

Ai po ashtu foli për domosdoshmërinë e bashkëpunimit rajonal në nivelin politik, ekonomik dhe i sigurisë, por siç tha ai bashkëpunimi në këto nivele nuk është aspak i mundur pa avancimin e arsimit dhe aftësimin e të rinjve dhe stafit profesional.

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close