Advertisements

Termessos ose “foleja e shqiponjës”

Jo larg nga qyteti turk i Antalisë është Termessos, një nga rrënojat më të mëdha arkeologjike që kam parë ndonjëherë. Aleksandri i Madh, i cili nuk u shqetësua të përpiqej të pushtonte këtë qytet të vendosur strategjik, dikur e quante Termessos si “foleja e shqiponjës” për shkak të lartësisë së tij teper të lartë 3000 metra në një majë mali,të ecësh nëpër këtë qytet antik do të thotë të ecësh nëpër kohë, të kalosh ndërtesa të shkatërruara, pyje që kapërcejnë gurë të rënë dhe zogj të zhurmshëm në ajrin e freskët malor. Shtigjet, shtëpitë dhe vendet e grumbullimit vijnë në jetë ndërsa enden midis gurëve të shpërndarë.

Këndvështrimi i një vizite në Termessos është ky teatri romak tepër i ruajtur. A mund të imagjinoni pamjet që spektatorët kishin gjatë shfaqjeve dhe lojërave skenike në teatrin më poshtë?

/Kalendari Enciklopedik Shqiptar/

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close