Advertisements

Veturat pa shofer ende në pritje

ATSH-AFP/ Veturat e para pa shofer në timon, që qarkullojnë në siguri të plotë nëpër qytete, duhej të qarkullonin nëpër rrugët amerikane në vitin 2019, megjithatë, kur kanë mbetur vetëm pak ditë nga fundi i vitit, premtimi i prodhuesve të automobilëve të Luginës së Silikonit është ende larg të bërit realitet.

Aksidentet e fundit, si ai i vetura të “Tesla”-s të pajisura me autopilot, kanë treguar se teknologjia nuk është ende gati, sipas Dan Albert, kritik dhe autor i një libri mbi automjetet amerikane.

Ato vunë në dyshim arsyen e shitjes, sipas së cilës makina pa shofer do të ndihmojë në pakësimin e numrit të viktimave nga aksidentet rrugore, shpesh të shkaktuar nga gabime njerëzore, sepse ka pasur viktima.

Gjithashtu, mbeten të kufizuara edhe manovrat që mund të bëhen nga makinat e pajisura me teknologji, pa ndërhyrje nga njeriu, si parkimi, frenimi, nisja ose qarkullimi në një vendparkim.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close