Advertisements

Killan Wahl:Në bazë të hulumtimeve gjysma e qytetarëve në Kosovë nuk ndihen të sigurt.

Editor

Në një konferencën të organizuar me kryesuesit e Këshillave Komunalë për Siguri në Bashkësi,ka folur edhe Zëvendës ambasadori i OSBE-së, Killan Wahl, i cili ka thënë se në bazë të hulumtimeve gjysma e qytetarëve në Kosovë nuk ndihen të sigurt.

Ai pati kritika ndaj institucioneve qendrore, sipas të cilit pavarësisht mbështetjes së OSBE-së, nuk është shënuar progres.

Krahas kësaj, nënkoloneli i Policisë së Kosovës, Jeton Rexhepi tha se gjatë vitit 2019 në Prishtinë kanë vdekur 10 persona si pasojë e aksidenteve. Sipas tij, gjatë këtij viti aksidentet me dëme kanë shkaktuar ngritje, ndërsa ato me viktima janë në rënie.

Fejzullah Mustafa nga Ministria e Infrastrukturës, konsideroi për rritjen e sigurisë rrugore duhet të parashihet buxhet më i madh, për çka tha se kanë mungesë. Mustafa mes tjerash tha se mosha më e rrezikuar për aksidente në trafik është ajo mbi 18-vjeç.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements
Next Post

NATO: Veprimet agresive të Rusisë paraqesin kërcënim

Udhëheqësit e vendeve anëtare të NATO-s thanë të mërkurën se “veprimet agresive” të Rusisë ishin një kërcënim për sigurinë euro-atlantike dhe se ndikimi në rritje i Kinës ka paraqitur sfidë për aleancën. Në një deklaratë të lëshuar pas një samiti […]
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close