Advertisements

Ushtria amerikane teston një raketë balistike të naluar

Pentagoni ka kryer një fluturim provë të një rakete balistike ajër-tokë, e ndaluar në bazë të një marrëveshje që u hoq dorë nga SHBA dhe Rusia këtë verë.

Prototipi i raketave është bërë për të mbartur koka konvencionale dhe jo një kokë bërthamore. Pentagoni nuk pranoi të japë detaje, duke thënë vetëm se raketa ishte lëshuar nga një platformë statike lëshimi në bazën e Forcave Ajrore Vandenberg në Kaliforni dhe u rrëzua në Paqësor, raportoi AP.

Ministria e Mbrojtjes tha se raketa balistike kishte fluturuar më shumë se 500 milje (800 kilometra).
“Të dhënat e mbledhura dhe mësimet e marra nga kjo provë do t’i lejojnë Departamentit të Mbrojtjes të marrë vendime në lidhje me zhvillimin e aftësive të ardhshme të kapaciteteve të mesëme,” tha zëdhënësi i Pentagonit, nën-kolonel Robert Karver, raporton FransPress .

Testi u krye në një kohë të pasigurisë mbi të ardhmen e kontrollit të armëve.
Pentagoni nuk zbuloi gamën maksimale të raketës së provuar sot.

Në pranverë kur ata njoftuan planin e provës, zyrtarët e Sh.B.A thanë se rrezja do të jetë midis 1,860 deri në 2,480 milje (3,000 deri në 4,000 kilometra). Që është e mjaftueshme , për shembull, nga një bazë në ishullin Guam, të arrijë caqet e mundshme në pjesë të Kinës.

Pentagoni tregoi se do të kalonin vite përpara se një raketë e tillë të ishte e gatshme për shpërndarje te forcat e armatosura./Proinformacion.com/

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close