Kufjet inteligjente shpëtojnë këmbësorët nga makinat

ATSH-ANSA/ – Përdorimi i kufjeve mund të bëhet një rrezik në qytet sepse mund të çojë në mosdëgjimin e borive të makinave që sinjalizojnë një rrezik të afërt.

Kjo është arsyeja pse në të ardhmen e afërt mund të ketë kufje inteligjente ose kufje që mund të sinjalizojnë praninë e rreziqeve direkt në celular.

Projekti u zhvillua nga studiues të Institutit të Shkencave të të Dhënave të Universitetit ”Columbia”, të cilët po planifikojnë një sistem të kufjeve inteligjente të afta të paralajmërojnë këmbësorët.

Kufjet do të pajisen me minimikrofona dhe me një sinjal që zbulon tingujt e automjeteve që afrohen.

Nëse shfaqet një rrezik afër, sistemi dërgon një sinjal alarmi direkt në kufjet e këmbësorëve. Ky sistemi mund të ndihmojë në uljen e aksidenteve në trafikun e këmbësorëve dhe uljen e numrit të viktimave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close