A po e mbyllë Erdogani bazën ajrore të Incirlikut që strehon koka bërthamore të SH.B.A.-së?

Pas ndryshimit të kursit politik të Turqisë së Erdoganit,kundër perëndimit dhe orientimit nga lindja,interesat merikane në atë vend kanë filluar të marrin goditje.
Nga këto goditje nuk ka shpëtuar as baza e madhe ushtarake amerikane në atë vend,Inçirlik.

Mediat botërore, duke iu referuar të dhënave të burimeve të aviacionit, njoftojnë se të paktën pesë avionë transportues ushtarak amerikan kanë fluturuar nga kjo bazë e Forcave Ajrore e Shteteve të Bashkuara, ku ndodhen edhe armë bërthamore e SHBA-së.

Baza u braktis nga tre avionë të rëndë-transportues ushtarak C-17A “Globemaster”, një prej avionëve C-5M “Galaxy” me mundësi bartje të rritur dhe një nga avionët e transportit të komandës ushtarake C-40B.

Edhe presidenti turk kishte kërcënuar për mbylle të bazës amerikane kur kishte thënë për televizionin A haber se:
“Varet nga ne që të marrim vendimin për mbylljen e bazës së Inçirlik (për Shtetet e çBashkuara). Nëse është e nevojshme, ne do të mbyllim të dyja në Inçirlik dhe Kureçik”

//Proinformacion.com/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close