Marina turke urdhëron anijen izraelite të largohet nga ujërat e Qipros

Turqia ka vazhduar të luajë lojen e një “polici rajonal” dhe po vazhdon të krijojë skena ndërkombëtare konfliktuoze.

Gazetari i televizionit izraelit “Channel 13” në llogarinë e tij në Twitter shkroi se Marina Turke urdhëroi anijën kërkuese izraelite “Bat Galim” të largohet nga Mesdheu Lindor,njoftojnë mediat botërore.

 

Ai shoti se kjo ishte një anije në të cilën hulumtues nga Izraeli dhe Qiproja kishin bashkëpunuar në një projekt të përbashkët.

 

Ravid theksoi se nga një zyrtar izraelit, të cilin nuk e emëroi, mori informata se anija e Marinës Turke kishte kontaktuar anijen izraelite duke e urdhëruar që të largohet nga zona.

 

Gazetari izraelit poashtu pohon se në kohën e incidentit, anija kërkuese izraelite ndodhej në ujrat të cilat bien nën kontrollin e grekëve qipriotë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close