Saar: Zgjidhja “dy shtete” për konfliktin izraelito-palestinez, një iluzion

ATSH-DPA/- Sfiduesi i kryeministrit, Benjamin Netanyahu, në garën e ardhshme për drejtimin e partisë së djathtë izraelite “Likud”,  Gideon Saar e quajti iluzion zgjidhjen e dy shtete, sipas gazetës online “Times of Israel”.

“Kudo në botë, thonë se zgjidhja “dy shtete” për konfliktin izraelito-palestinez mbetet rruga e vetme për një marrëveshje paqeje. Unë duhet t’ju them se “dy shtete” janë një iluzion. Midis lumit Jordan dhe detit Mesdhe nuk do të ketë një shtet tjetër të pavarur”, tha Saar, gjatë fjalimit të mbajtur në një konferencë në Jeruzalem.

Si alternativë për zgjidhjen “dy shtete”, Saar propozoi autonomi dhe aleanca ekonomike midis Autoritetit Palestinez, Izraelit dhe Jordanisë./

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close