IRENE DUSHMANI.

Ishte një princeshë shqiptare, bijë e princit shqiptar LEKË DUSHMANI. Ajo shpesh u krahasua me (HELENEN E TROJES, në të vërtetë bukuria e saj shkaktoi në 1444 konfliktin midis Princave të fuqishëm shqiptarë: Princi LEKË DUKAGJININ dhe Princi LEKË ZAHARIA. Ajo preferoi Princin Zaharia, por kjo nuk u pranua nga Princi Leka Dukagjini, i cili vrau Zaharia.

Ireina nuk e pranoi martesën e propozuar pas vdekjes së Princit Leke Zaharia dhe jetoi një jetë të mbyllur si murgeshë në ishullin e SARDENJES në Itali. Ajo deklaroi në testamentin e saj të fundit se mbetjet e saj duhej të merreshin në Danja afër varrit të Princit Leke Zaharia.

/Kalendari Enciklopedik Shqiptar
Advertisements

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close