Advertisements

Çfarë është testi “PISA”?

Editor
  • Testi PISA është Programi Ndërkombëtar i Vlerësimit të Studentëve, Programi për Vlerësimin Ndërkombëtar të Studentëve
  • Vlerësohen njohuritë në matematikë, lexim dhe shkenca natyrore
  • PISA gjithashtu përfshin një pyetësor për gjendjen familjare të nxënësve dhe statusin sociokulturor, si dhe perceptimet e tyre për shkollën
  • Në secilin hulumtim, secila fushë vlerësohet veçmas, dhe këtë herë ishte shkrim-leximi, domethënë aftësia për të kuptuar tekstin dhe idenë e tij, në mënyrë që studentët të mund ta zbatojnë atë për të zhvilluar potencialin e tyre dhe të marrin pjesë në shoqërinë moderne
  • Mbahet për çdo tre vjet që nga viti 1997.
  • Testi PISA ofron një përmbledhje që duhet t’u lejojë vendeve të marrin vendime strategjike arsimore
  • Testimi zgjat rreth dy orë
  • Rreth 600,000 studentë nga 79 vende morën pjesë në sondazhin e këtij viti.
  • //Proinformacion.com
Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements
Next Post

Presidenti shqiptar Ilir Meta në Kosovë,dekoron njesitë ushtarake e policore

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta sot do të qëndrojë për vizitë në Kosovë. Meta do të qëndrojë në Kazermën ushtarake “Adem Jashari”, duke filluar nga ora 11:00 do të rreshtohen njësitet ushtarake dhe policore, e po ashtu edhe […]
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close