Shprehi mëngjesi që iu bëjnë të trasheni

Mëngjeset janë koha e shëndetit dhe fitnesit – por shpeshherë jemi më të prirë të tregohemi dembelë dhe ta vazhdojmë gjumin.

Sidoqoftë, ekzistojnë disa rituale të mëngjesit të hershëm të cilat e vendosin ritmin e tërë ditës dhe mund të kenë efekte të rëndësishme në peshë dhe mirëqenie.

Shkencëtarja e nutricionit dhe ushtrimeve fizike Kathleen Alleaume ka treguar për këto shprehi të këqija, të cilat duhet t’i shmangni nga tani:

Shmangia e mëngjesit

Sipas Kathleen, shmangia e shujtës së mëngjesit shërben si derë për ngrënien e ushqimeve të dëmshme gjatë ditës.

Mund t’iu duket ide e mirë ta shmangni shujtën e mëngjesit, por ushqimi i duhur jua cakton ritmin e duhur për tërë ditën.

Një mëngjes i përsosur është i mbushur me fibra dhe proteina, të cilat janë vlera esenciale ushqyese.

Jeni duke konsumuar shumë kafe dhe pak ujë

Kathleen paralajmëron se mbidoza e kafeinës në mëngjes dhe mungesa e ujit kanë pasoja negative në bel.

Në fakt ajo tregon se një dozë H2O në mëngjes është e rëndësishme për humbje të peshës.

Jeni duke shpenzuar shumë kohë në celular

Nëse zgjoheni nga gjumi dhe i kontrolloni rrjetet sociale, mundësitë janë të mëdha se do të përballeni me modele dhe persona tjerë të cilët mund t’jua ulin motivimin me bukurinë dhe fizikun e tyre.

Prandaj, përpiquni ta shmangni përdorimin e celularit në mëngjes dhe asnjëherë mos e krahasoni veten me tjerët!

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close