Deklaratë e Ambasadorëve të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara:21 vjet më parë, masakra që ndodhi në Reçak bëri që NATO të ndërhyjnë dhe t’i japë fund një katastrofe humanitare

Qeveritë e Kosovës dhe Serbisë duhet të sigurojnë që viktimat dhe familjet e tyre (viktimave të luftës v.j.) të kenë akses të plotë në drejtësi, dhe të informojnë për fatin e të dashurve të tyre.

Kështu thuhet në një deklaratë të vendeve të QUINT-it, me rastin e përvjetorit të Masakrës së Reçakut.

DEKLARATA: 

Deklaratë nga Ambasadorët e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara

Njëzet e një vjet më parë, masakra që ndodhi në Recak bëri përfundimisht aleatët e NATO-s të ndërhyjnë dhe t ‘ i japin fund një katastrofe humanitare.
Ne nderojmë kujtimin e atyre që humbën në Recak dhe të gjitha masakrat e tjera në Kosovë dy dekada më parë duke punuar së bashku për të ndërtuar një të ardhme paqeje, drejtësisë dhe begati për gjeneratat e ardhshëm. Qeveritë e Kosovës dhe Serbisë duhet të sigurojnë që viktimat dhe familjet e tyre të kenë akses të plotë në drejtësi, dhe të informojnë për fatin e të dashurve të tyre. Qytetarët e të gjitha etnive duhet të ndjehen në shtëpi dhe të lirë të jetojnë e të punojnë në paqe me fqinjët e tyre. Siç thotë Deklarata e Pavarësisë së këtij vendi, Kosova është një vend ” i angazhuar për t ‘ u përballur me trashëgiminë e dhimbshme të së kaluarës së fundit në një shpirt pajtimi dhe faljes. Dedikuar mbrojtjes, promovimit dhe nderit diversitetin e popullit tone.” Qëllimi ynë i përbashkët është ta mbështesim vazhdimisht Kosovën në këtë rrugë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close