Ali Ahmeti (BDI):Kam pasur oferta për ndarjen e Maqedonisë

Sç njoftojnë mediat kreu i partisë në pushtet në Maqedoninë Veriore BDI Ali Ahmeti tha se atij i ishte ofruar një ndarje e Maqedonisë përgjatë vijave etnike në të kaluarën.
Ai shtoi se ai refuzoi në mënyrë expresive ndarjen.

Mediat nga Shkupi shkruajn se Ahmeti ka theksuar se çdo ndarje e Maqedonisë Veriore do të ishte e dëmshme për shqiptarët dhe maqedonasit në atë vend.
“Unë kam pasur ofertë nga drejtuesit e partive të mëdha politike për ta ndarë Maqedoninë, por menjëherë e refuzova atë ofertë. Sepse çdo ndarje e këtij vendi do të ishte e dëmshme. Shumë e dëmshme për shqiptarët, por edhe për maqedonasit”, tha Ahmeti në një intervistë për ABC News.

Ai gjithashtu tha se nuk ishte e mundur të ndaheshin disa gjëra me një “thikë” dhe se nëse do të ndodhte, do të ndikonte në krijimin e pakicave të reja si në Shqipëri ashtu edhe në Maqedoni, “e cila do të hapte plagë të reja”.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close