NATO dërgon ekip në Mal të Zi për të luftuar kërcënimet hibride ruse

Mali i Zi është pranuar anëtare e NATO-s,dhe me këtë është shtuar siguria e këtij vendi por edhe tentimet për destabilizim që vijnë nga Serbia dhe Rusia.

Mu për këtë Aleanca ka vendosur për të dërguar një ekip në Mal të Zi.Kryetari i Komitetit Ushtarak të NATO-s, Marshal Stuart Pitch tha se Aleanca po përballet drejtpërdrejt me përpjekjet nga sulmet hibride ruse.
Sipas tij, kjo është arsyeja pse ata vendosën të dërgojnë një ekip për të luftuar kërcënimet hibride në Mal të Zi, raporton RTCG.

Pitch tha në një takim të komitetit ushtarak të NATO-s që mbaroi dje në Bruksel se Aleanca, për të kundërshtuar veprime të tilla ruse, punësoi ekipin e parë kundër hibrid të NATO-s në Mal të Zi, shkruan Pobjeda.
“Ekipi i parë i ndihmës anti-hibride të NATO-s është vendosur në aleatin tonë Mali i Zi, me qëllim të ndihmës në forcimin e aftësive të vendit dhe të shmangë sfidat hibride,” tha Pitch.

Ai tha se shpenzimet e mbrojtjes vazhdojnë të rriten.

“Shifrat e NATO-s tregojnë një rritje prej 4.6 përqind në vitin 2019. Ky është viti i pestë radhazi i një rritje të tillë. Deri në fund të këtij viti, Aleatët do të investojnë më shumë se 130 miliardë dollarë,” tha Peach, duke shtuar se ata presin deri në vitin 2024 atë vit të jetë 400 miliardë dollarë./proinformacion.com/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close