Në Grac të Austrisë më 21 janar 1922 doli numri i parë i revistes shqiptare “Minerva”

Studentët shqiptarë të Universitetit të Gracit në Austri, më 21 janar 1922, nxorën numrin e parë të revistës së tyre “Minerva”.

Ajo pasqyronte në faqet e saj problemet e kombit tonë, të kulturës, folklorit dhe të letërsisë shqip.

Po më 21 janar 1814, në Përmet u lind gazetari Medin Kamberi. U diplomua për gazetari në Universitetin e Romës.

Pas kthimit në Atdhe, themeloi dhe drejtoi disa organe të shtypit shqiptar.

Në vitin 1935, nxori revistën e ilustruar letrare, shoqërore dhe kino-sportive “Diana” dhe dy vjet më vonë gazetën politike, shoqërore, kulturore dhe ekonomike “Shtypi”.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close