Advertisements

Të përkujtojmë:Zijah Shemsiu,Maj viti 1985


l
N’pranver të Majit more bir të ëndërrova;
N’dhom të Burgut të erdha e të zgjova;
Isha e lodhur e rraskapitur;
Qela sytë,mëngjesi kishte zdritur.

ll
Nuk do të preki sotë pun me dorë;
Jam merzitur dhe shum jam lodhë;
Sotë,qenka dita që vie Postjeri;
Mos do e bie ndoj leter nga Ferri.

lll
Letrave nga Burgu shum i gëzohem;
Eh , nga fëmija kur më lexohen;
Këtë radhë,më erdhi një lajm tjeter;
Djali në Burg! Më paska vdekur!!!

lV
Edhe për këte,nëna jam e pregaditur;
Vet do tia hapi dyert,e as që merzitem;
Për këtë tokë ,shum trima kan dhën jeten;
Edhe ti biri i imë,s’je i vetëm.

/Fetah Shemsiu/

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close