Shkencëtarët gjetën 28 grupe të reja virusi në një akullnajë që po shkrihet

Shkencëtarët kanë zbuluar 28 viruse të pazbuluara më parë, të cilat u bllokuan nën akullin e Arktikut 15,000 vjet më parë.

Ekipi mblodhi mostrat nga mbulesa e akullit të Guliya në Tibet, dhe publikoi punën e tyre në uebfaqen e pararendur, BioRxiv.

Ndërsa akulli dhe permafrosti i Arktikut vazhdon të shkrihet, shkencëtarët janë të shqetësuar që patogjenët e lashtë dhe kimikatet toksike mund të lëshohen në mjedis.
Dhe kushedi se si do të ndikonin në mundësinë e përhapjes së sëmundjeve në tërë botën./Proinformacion.com/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close