Shkencëtarët regjistrojnë videon e parë ndonjëhere të lidhjes dhe ndarjes së atomeve

Shkencëtarët kanë regjistruar për herë të parë video të bashkimit dhe ndarjes së atomeve, sipas hulumtimeve të reja, të botuara në 17 janar në Science Advances.

Ekipi hulumtues, nga Britania e Madhe dhe Gjermania,është prirë nga Prof Ute Kaiser, drejtues i Mikroskopisë Elektronike të Shkencave të Materialeve në Universitetin e Ulm, dhe Prof Andrei Khlobystov nga Shkolla e Kimisë në Universitetin e Nottingham.

“Për dijen tonë, kjo është hera e parë kur evolucioni i lidhjes, ndarja dhe formimi u regjistrua në film në shkallën atomike,” tha Khlobystov në një deklaratë.

Ekipi hulumtues përdori mikroskopinë e elektroneve të transmetimit, në bashkëpunim me Projektin SALVE në Universitetin e Ulm, për të regjistruar videon. Kredia: Universiteti i Nottingham përmes Storyful/Pi/

Video:

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close