Putini ka kërkuar nga Prokuroria rishikimin e dënimit ndaj aktivistit opozitar Kotov

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka kërkuar nga Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të rishikojë legjitimitetin e dënimit të aktivistit opozitar Konstantin Kotov, i cili ishte burgosur pas pjesëmarrjes në një protestë në gusht të vitit 2019.

Kotov ishte dënuar me 4 vjet burg në shtator të vitit 2019, me anë të një ligji që sanksionon pjesëmarrjen në protesta të paautorizuara brenda një afati 180 ditor.

Putin ka kërkuar hetim ndaj dënimit të Kotovit për të kuptuar nëse verdikti ishte në përputhje me ligjin, thuhet në faqen zyrtare të Kremlinit.

Programeri 34-vjeçar, ishte ndaluar nga autoritetet më 10 gusht gjatë pjesëmarrjes në një protestë që kundërshtonte ndalesën ndaj kandidatëve të pavarur dhe opozitarë për të hyrë në listën zgjedhore në zgjedhjet në Duma më 8 shtator 2019.

Vendimi për moslejimin e përfshirjes në listë zgjedhore kishte nxitur protesta të shumta në Moskë, shumë prej të cilave përfunduan me përplasje me forcat policore dhe arrestime të shumta.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close