Zbulohet se çfarë hanin fëmijët e vegjël në kohërat parahistorike

Ajo se me çfarë janë ushqyer paraardhësit tanë e dimë pasi arkeologët me një angazhim të madh na i kanë bërë të njohur këtë .Por me çka prindërit e asaj kohe i kanë ushqyer fëmijët e vegjël dhe bebet.

Shkenca tani për tani pak di për këtë sepse rrallë janë gjetur shenja për të dëshmuar këtë.
Mirpo kjo mund të ndryshojë sepse kohët e fundit, një ekip arkeologësh gjermanë gjetën dy varre fëmijësh afër Berlinit dhe Augsburgut, në të cilat gjetën veglat që ndoshta ishin përdorur për të ruajtur ushqimin për fëmijët e varrosur aty.

Varret janë të epokës së hekurit dhe bronzit, që do të korrespondonin me periudhën nga 1200 deri në 450 B.C.

Analizat e fundeve të këtyre enëve treguan se ato përmbajnë qumësht lopësh dhe delesh.
Këto pjata treguan se qumështi i kafshëve ishte ushqimi i parë që u jepej fëmijëve kur nënat ndaluan ushqyerjen e tyre me gji ./pi/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close