Algat që ndriçojnë detin në brigjet australiane.

Foto të jashtëzakonshme tregojnë spektaklin e algave bioluminishente qe ndriçojnë detin në brigjet australiane.

26-vjeçarja Jordan Robin fiksoi përgjithmonë fenomenin e veçantë natyror në plantacionin Poing në Jarvis Bay. Fenomeni i rrallë, që ndodh një ose dy herë në vit, shkaktohet nga organizma mikroskopikë të quajtur “grimca deti” që ndriçojnë sa herë që trazohen.

Në video, fotografja fituese e disa çmimeve mund të shihet që lëviz dorën në ujë duke ndezur algat, që ofrojnë një dritë ngjyrë blu të hapur. Çdo algë është vetëm gjysmë milimetri e gjatë në diametër dhe ka disa tentakula që e ndihmojnë të ushqehet me plankton.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close