Kuvendi i Zejmenit, me 11 maj 1912.

Me 11 maj ishte ba një mbledhje në qelë të Zejmenit ku ishte famullitar dom Pjetër Njeçi. Aty gjindej parimi i Mirditës, Kthellës, Malsis së Lezhë e i Bregmatës; Zef Marka Tuci përfaqëson shpin e Gjomarkajve; prej Kthelle janë Dodë Bardhoku e Bardhok Prenga, bajraktari me të tjerë; prej Malsis Lezhës: Bardh Kol Toma, bajraktari i Velës, Geg Përgega i Kryezezit, Kol Gjok Deda me bajraktarin e Manatisë; Gjin Kola i Bulgrit, Gjo Gjok Ndoj, Marka Përzefi e të tjerë. Nga Bregu i Matës: Gjeto Çoku, Dedë Çoku, Lush Llani e të tjerë, gjithsej 30 veta.

Në kët mbledhje u moren keto vendime:

1) Mirdita e Kthella me u lshue rrugë malsorve të Bregmatës me bjeshkue ndër meraje të tyne tue u dhanë letsinat e duhuna.

2) Ditën 29 maj me i ra së bashku depove të Lezhës e me marrë armët.

3) Si të filloje pushka të gjithë të besatuemt do të marrin qeverimin e Lezhës.

4) Mbasi të vehet qeverimi komtar në Lezhë me vazhdue lëvizjen kah fusha e Zadrimës.

5) Kryesija e ktyne lëvizjeve me i mbetë në ket anë shpis së Gjomarkajve.

6) Me lane në heshtje gjaqe e mnina gjatë lëvizjeve.

_Burimi: Revista “Leka”, Nr. VIII-XII, botim i vitit 1937, në 25 vjetorin e Pavarësisë.

(Në foto: qela e kishës së Shën Nikollit në Zejmen, viti 1917)

| MIRDITA: Histori dhe aktualitet |

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close