Në Universitetin DePaul në Çikago, tani do të mund të studiohet edhe në katedrën e Albanologjisë ”Hidai Bregu”.

Emrin katedra e ka marrë përshkak të Hidai Edy Bregut, mërgimtarit shqiptar në amerikë që dhuroi 5 milionë dollarë si donacion që të hapej kjo katedër.

Katedra e drejtuar nga profesor Gazmend Kapllani, që më parë kishte shërbyer si hulumtues e ligjërues në Emerson College dhe në Brown University, do të ketë fokus të gjitha studimet albanologjike duke iflluar nga arkeologjia, deri te gjuhësia dhe letërsia.

Ndonëse fokusi i kësaj katedre, sipas profesor Kapllanit, do të jenë studentët me prejardhje shqiptare, synimi është që t’i flitet një audience globale.

Katedra do të pranojë studentët e parë këtë vit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close