Ultimate magazine theme for WordPress.

Avokado lufton kancerin

Marrja duhur e folateve nga ushqimi ka treguar se mund të mbrojë organizmin nga kanceri i zorrës së trashë, stomakut, pankreasit dhe qafës së mitrës.

Edhe pse mekanizmi që qëndron pas kësaj ulje të dukshme të rrezikut aktualisht është i panjohur, studiuesit besojnë se folati mbron nga mutacionet e padëshiruar në ADN dhe ARN gjatë ndarjes së qelizave, njofton Klan Kosova.

Avokadot madje mund të kenë një rol në trajtimin e kancerit, ku në disa studime del që fitokimikatet e nxjerra nga avokado mund të pengojnë në mënyrë selektive rritjen e qelizave prekanceroze dhe kanceroze dhe të shkaktojnë vdekjen e qelizave kancerogjene, ndërsa inkurajojnë përhapjen e qelizave të sistemit imunitar të quajtur limfocitet.

Këto fitokimikale gjithashtu kanë treguar se ulin dëmtimin kromozomik të shkaktuar nga ciklofosfamidi, një ilaç kimoterapie.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close