KUVENDI KA MIRATUAR VENDIMIN E QEVERISË PËR ZGJATJE BUXHETORE

Ministri i Financave, Besnik Bislimi ka kërkuar nga deputetët e Kuvendit të Kosovës që të shtyhen ndarjet buxhetore për vitin 2020.

Bislimi është shprehur se shtyerja e ndarjes buxhetore për 2 muaj, janar dhe shkurt ka qenë e pamjaftueshme.

“Në këtë mbledhje të Kuvendit paraqes kërkesen për zgjatjen en darjeve buxhetore edhe për muajin mars në mënyrë që të sigurojmë kryerjen e obligimeve deri në miratimin e buxhetit.Ministria e Financave në përcaktim me ligjin, pasi është plotësuar kushti ligjor ka bërë zgjatjen e ndarjeve buxhetore për dy muajt e parë të vitit 2020. Mirëpo tani kjo ka mjaftuar vetëm për mbulimin e shpenzimeve vetëm deri më 28 shkurt. Ne kemi konstatuar se zgjatja e ndarjeve buxhetore për 2 muaj nuk ka qenë e mjaftueshme për plotësimin e nevojave për disa kategori. Kjo zgjatje buxhetore do të vlejë deri në hyrjen në fuqi të ligjit për buxhetin deri në vitin 2020”, tha Bislimi në Kuvend.

Kërkesa e ministrit të Financave është aprovuar nga deputetët e Kuvendit të Kosovës, nga 100 deputetë sa janë në sallë, 100 kanë votuar pro këtij propozim-vendimi të Qeverisë së Kosovës.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close