Advertisements

Një përgjigjje rreth statujave të lashta që përfaqësonin Herodotin dhe Eratosthenin

Nga Mathieu Aref

Para së gjithash, duhet të theksohet se të gjitha statujet e kryer në Antikitetin, imituan ekzemplarët më të bukur njerëzore të Greqisë antike (Afërdita e Milosit, Zeusi, Apolloni, etj.) : Këta ishin specimene pellazgo-Ilirë (tipare të larta, bjonde dhe të shkëlqyera) sepse Grekët ishin të shkurtër dhe të zeshkët. Ndërsa për statujën që përfaqëson Herodotin, dhe të tjerë si ajo e Eratosthenes për shembull, janë në tipare të shkëlqyera dhe evropiane.

Duhet mbajtur mend se pas shekullit të 8 para erës sonë, gjatë pushtimit të Pellazgjisë nga pushtuesit helen, shumë ishin pellazgët “dygjuhësh” që u bënë helen. Pra, nuk është për t’u habitur që ka pasur ekzemplarë pellazgo-ilirë për ca kohë në Greqinë kontinentale, Ishujt e Egjesë dhe në Azinë e Vogël. Më në fund, nuk është për shkak se Herodoti lindi në Azinë e Vogël se ai ishtë “Asirian” dhe se Eratostheni lindi në Libi se ai ishte Libian edhe pse, në kohën e tij, Helenët zotëronin dy “emporia” apo “apoikon” tregtare në Libi. Më në fund, duhet të dini se Helenët ishin një “pakicë” me origjinë semito-egjiptiane (fenikas, asiriane dhe egjiptiane) të përzier me shumicën e popullit pellazgo-ilir (i bardhë më tipare evropiane). Këtë e konfirmoj zi mbi të bardhë (detaje, argumente dhe prova mbështetëse) në “Sinopsisin” të cilin jam duke përfunduar. Kjo do t’i japë fund, shpresoj, të zhurmimeve dhe hamendjeve personale ose kolektive, për të shfaqur konfuzione dhe manipulime të ndryshme të cilat nuk i shërbejnë Historisë së Vërtetë të Greqisë, e cila është manipuluar për më shumë se 2500 vjet jo vetëm nga disa autor të lashtë por sidomos nga autorët modern të cilët nuk jam i tenderuar dhe të cilët nuk Kursej.

Më në fund, do të theksoja se Helenët (kështu duhet të quhen dhe jo “Grek”) nuk ishin Grek pasi ky etnonim është një gabim fatal i bërë pa dashje nga Romakët rreth shekullit të katërt para erës sonë, gjatë vizitës në Romë të një delegacioni “Graïkos-it” nga rajoni i Dodonës (adhuruesit i kultit pellazg matrimonial të “Greas”… « Grave ») emër që ishte ngatërruar me “Helenët” : ishte nga ky ngatërrim që ata i përcaktuan përfundimisht si “Grek” (vazhdon ende sot). Është për të ardhur keq që nga ky rast dhe ky hutim akoma vazhdon ky emër edhe pse vetë Helenët, edhe sot, e quajnë vetën « helen » dhe jo grek !

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close