Gaz Demi zgjidhet President i Republikës së Çamerise

February 13, 2020 Sot me 13.02.2020 ne Tirane eshte zgjedhur me vota unanime 9 Pro dhe asnje kunder , President Gaz Demi . Mediat prane Republikës së Çamerise bejne me dije se sot ne Tirane Komisioni i Republikës së Çamerise ka bere te ditu per mediat vendimin e tij per Zgjedhjen e Presidentit te ri te Republikës së Çamerise. Kjo zgjedhje eshte nje lajm shume i mire per Republikës e Çamerise ,e cila kishte 8 muaj pa President ,pas ikjes te papritur te Festim Lato nga kjo Bote di pasoje e nje atentati te organizuar ndaj tij nga forca paramilitare te Shtetit Grek.

Po cfare eshte Komisioni i Republikës së Çamerise? Komisioni i Republikës së Çamerise te Camerise eshte institucioni me i larte ekzekutiv i Republikës së Çamerise i perbere nga 9 Efore Magjistrate . Antaretret e tij jane te pa njnohur per publikun e gjere per arsye sigurie . Kater nga keta Magjistrate jetojne ne Tirane 1 ne Vlore , 2 Kosove 1 Maqedonine e Veriut dhe 1 ne Greqi . Komisioni i Republikës së Çamerise ka ne urdhra direkte Sekretariatn ie Komisionit i Republikës së Çamërisë i cili si adrese ka kete :-Adresa ish Uzina “Enver”Tiranë. Pas shume kerkesave nga personazhe te ndryshme te Politikes , Biznesit dhe Artit Komisioni zgjodhi Gaz Demin President te Republikës së Çamerise . Po kush eshte Presidenti i ri i Republikes se Camerise .? Gaz Demi eshte nje biznesmen Shqiptar i sukses`shem me origjine nga Cameria .

Familja e Zotit Demi ka emer te madh ne Historine e Camerise dhe popullit Shqipar . Gaz Demi ka marre besimin e Komisionit te Republikës së Çamerise per te cuar perpara punen e lene pergjysem nga Festim Lato per rikthimin e popullsise Came ne trojet e tyre stergjyshore . Gaz Demi pervecse biznesmen eshte edhe President i ekipit te famshem Shqiptar Partizani ,qe me ardhjen e tij ne krye te ketij klubi arriti majat pas nje periudhe renie te lire pothuajse 25 vjecare. Gaz Demi njihet si nje njeri i fjales dhe qe nuk ka pronar mbi koke . Ai njihet si apartiak dhe shikon punen e tij , ka nje simpati per familjen Rama si familje me tradite dhe kulture ,ai eshte nje vlerues i vepres se Artisiti te madh Kristaq Rama babai i Kryeminitrit Edi Rama dhe Olsi Rama . Gaz Demi ka influence pothuajse mbi gjithe grupet e intersit te popullsise Came ne Shqiperi Gjithashtu Gaz Demi njihet edhe si nje anti-Grek i perbetuar ne mediat e Shtetit Grek . Komunikata e plote per Mediat .

KOMUNIKATË . 9 Eforët Komisionerë e Shtetit të Çamërisë Anëtarët e Komisionit të Republikës të Çamërisë janë përgjegjës për zgjedhjen e Kryeministrit të Çamërisë, kabinetit qeveritar, dhe për miratimin e programit të Këshillit të Ministrave. Si rrjedhim i kësaj ,qeveria, është e varur (lidhur ngushtë) nga Komisioni. Gjithashtu, nga Komisioni zgjidhet dhe Presidenti i Republikës të Çamërisë . Por nuk janë vetëm këto organe kushtetuese, që zgjidhen nga Komisioni. Komisioni i Republikës të Çamërisë ngarkohet nga Kushtetuta dhe me përgjegjësinë për zgjedhjen e tre anëtarëve drejtues të Ushtrisë Çlirimtare të Çamërisë. Sot në mbledhjen e Komisionit së Republikës së Çamërisë, i cili perbehet nga 9 Komisionere( Eforë Magjistratë ) të zgjedhur nga Presidenti i ndjere Festim Lato, në kohën kur ai mori plotfuqishmerine nga Keshilli Kombëtar I Çamerise kur ë zgjodhen 1 zeri Festim Lato President dhe Kryeminister, dhe nga ai do të krijoheshin,dhe shkriheshin të gjiitha Institucionet Republikës së Çameris sipas doktrines Lato. I cili krijoi Parlamentin, Shpalli Kushtetuten zgjodhi Qeverine ,krijoi dhe shkriu disa ministri, krijoi Banken dhe Komisionin e Republikës së Çamerise i cili merr fuqi i Ekzekutive ne momentin kur posti I President Festim Lato do mbeteshe vakant ne rastin e ndonje të papriture. Ne anëtarët e Komisionit së Republikës së Çamerise , vendosëm që GAZ DEMI te Dekretohet President I Republikës së Çamerise. Sekretariati i Komisionit i Republikës së Çamërisë 13.02.2020 Shqiperi Adresa ish Uzina “Enver”.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close