Advertisements

Stoltenberg:NATO është një garanci e sigurisë për aleatët evropianë

Sekretari i Gjeneral i NATO-s, Jens Stoltenbergi ka paralajmëruar se Bashkimi Evropian vetëm nuk mund të mbrojë Evropën pa NATO.

Ai e tha këtë me rastin e ofertës së Presidentit Francez Emanuel Macron për Poloninë për të marrë pjesë në ombrellën franceze antinukleare në mbrojtjen e intensifikuar evropiane.

“Përpjekjet e BE-së për të forcuar mbrojtjen e saj kanë qenë gjithmonë të mirëseardhura. Ëhhtë e shkëlqyeshme për tu marrë këtë sepse forcon gjithashtu NATO-n. Por ato nuk mund të jenë një alternative për NATO-n, të konkurrojnë me të ose të kopjojnë aktivitetet e NATO-s. Franca ka armë bërthamore, por një garanci kryesore e sigurisë për aleatët evropianë janë mjetet e frikësimit të aplikuara nga NATO e që lidh aftësitë e Sh.B.A.-së dhe të Evropës “, tha njeriu i parë i NATO-s në një intervistë me televizionin privat polak Polsat.
Stoltenberg theksoi se 80 përqind e të gjitha shpenzimeve ushtarake paguhen nga anëtarët jo-evropianë të NATO-s.

“Kjo do të thotë që BE nuk është në gjendje të mbrojë Evropën dhe se NATO është një garanci e sigurisë për aleatët evropianë,” tha Stoltenberg./proinformacion.com

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close